Заради допинг: НБА наказа играч на Ню Орлиънс за 25 мача

Спорт
12:58 - 20 Ноември 2021
1471
Заради допинг: НБА наказа играч на Ню Орлиънс за 25 мача

Националната баскетболна асоциация (НБА) лиши от състезателни права за 25 мача бразилския играч на Ню Орлиънс Диди Лузада заради нарушаване на антидопинговите правила, съобщават от Лигата. В допинг теста на 22-годишния бразилец са открити следи от "дростанолон".

Баскетболистът заяви, че забраненото вещество вероятно е попаднало в организма му, когато е приемал витамини след края на миналия сезон по съвет на диетолог.

"Тъй като тя има опит в работата с професионални спортисти, никога не бих си помислил, че някое от тези вещества е забранено. След като научих за положителния резултат от теста, веднага се свързах с Лигата и Съюза на играчите, за да ми помогнат да разбера какво се е случило. Никога не бих нарушил съзнателно правилата на НБА, дълбоко съжалявам за случилото се и се извинявам на моите съотборници, на отбора и на всички фенове", каза баскетболистът пред ESPN.

Лузада играе втория си сезон в НБА, след като беше избран под номер 35 от Атланта Хоукс в Драфта през 2019 година. Бразилецът има пет мача за отбора на Ню Орлиънс.