Заради жегата: Двама души се предадоха на полицията в Белгия

Обадили се на ченгетата след няколкочасов престой в контейнер с дрога

Новини
16:54 - 25 Юли 2019
2936
Заради жегата: Двама души се предадоха на полицията в Белгия

Наистина не е точния момент да си затворен в метален контейнер, пълен с кокаин на пристанището в Антверпен, коментира AFP. Сряда бе един от най-горещите дни в историята на Белгия, но някак си, двама души са успели да влязат в контейнера.

С повишаването на температурите, те започнали да се страхуват, че може да се задушат и в отчаян опит да се спасят се обадили на полицията, съобщиха от прокуратурата в Антверпен. 

На полицията е отнело два часа да намери точния съд, а след като органите на реда са отворили люка с извадени оръжия, двамата изтощени от жегата мъже спокойно дали ръцете си за да им сложат белезници. 

Разпространено в социалните мрежи видео показва как полицията полива с вода заловените, за да им помогне да нормализират състоянието си след прекараните часове в металния контейнер при температури от 40 градуса по Целзий. 

Официалната версия на заловените мъже е, че са се опитвали да премахнат наркотиците. Те ще бъдат изслушани по-късно в четвъртък. Властите не са разкрили количеството на открития наркотик, но според местни медии става въпрос за хиляди килограми.