Заразените с коронавирус ще гласуват заедно с медицинския персонал

Новини
10:17 - 11 Юли 2021
2047
Заразените с коронавирус ще гласуват заедно с медицинския персонал

Пациентите, които се лекуват в болница от коронавирус, ще гласуват заедно с медицинския персонал, който ги лекува в Covid отделенията в София.

В Covid отделенията във ВМА и "Пирогов", а от общинските болници - в "Княгиня Клементина", е създадена организация за гласуване на пациентите с коронавирус. В първа, втора и четвърта градска болници има 55 пациенти с коронавирус. Така, че там изпълняват условията за минимум десет желаещи да бъде образувана отделна секция за гласуване. Лечебните заведения обособяват мястото за гласуване, а при тях идва съответната СИК. Там ще се гласува с хартиена бюлетина. Доктор Борис Петров, директор на болница "Княгиня Климентина", поясни.

"Всички предпазни средства за секционната комисия се предоставят от ЦИК. Ние имаме готовност, разбира се до нощта, ако има някои пропуски в личните предпазни средства за самата избирателна комисия, разбира се секционната комисия ще бъде качена в това отделение през отделен вход с отделен асансьор, който обслужва само Covid пациенти и всичкия персонал, който лекува Covid пациенти".

Създадена е организация за гласуването и на по-тежко болните пациенти.

"Като предварително ще се подаде информация на председателите на секционните комисии кои пациенти нямат възможност в момента да са подвижни и заради тяхното състояние, но имат желание да гласуват, да се отиде до леглото да може пациентът да гласува".

Само пет заявления от карантинирани лица на територията на София са подадени за гласуване с подвижна избирателна кутия, които също не изпълняват условията за минимум десет желаещи.