Зашиха футболист със 70 шева след ритник в лицето (видео)

Алекс Бергантиньос от испанския Ла Коруня се отървал само с операция на долната устна

По света
15:10 - 21 Юни 2019
6222
Зашиха футболист със 70 шева след ритник в лицето (видео)

С цели 70 шева е била зашита долната устна на футболиста Алекс Бергантиньос, който получи жесток удар в лицето на снощния мач между Депортиво и Майорка (2:0), първи финален бараж за влизане в испанската Ла Лига. Малко преди почивката Марк Педраса от гостуващия отбор и капитана на домакините се врязоха един в друг при борба за топката. Бутоните на Педраса се стовариха право в главата на Бергантиньос, който остана да лежи на тревата с окървавено лице.

По-късно в болницата се разбра, че долната устна на пострадалия е разбита и се нуждае от операция. Все пак зъбите и челюстта му са се разминали без сериозни поражения. Интервенцията е наложила 70 шева, а след нея Бергантиньос е бил изписан в добро състояние, съобщава "Ла Вангуардия". Според изданието самият футболист дори попитал лекарите дали ще може да играе в мача реванш с Депортиво, но е бил моментално изпратен да си почива в дома.

Грешникът Педраса, който резонно получи директен червен картон, преживя тежко инцидента. При вида на окървавения си противник се хвана за главата, като един от треньорите дори го прегърна, за да го успокои. Според испанските медии Педраса е посетил своя съперник в болницата в знак на съпричастност. Той също ще пропусне реванша на "Сон Мош", само че заради наказание.