Защо Благой Георгиев мрази Слави Трифонов?

Шоуменът е лепнал прякора Джизъса на футболиста

Ексклузивно
19:55 - 19 Февруари 2024
14752
Защо Благой Георгиев мрази Слави Трифонов?

Бившият футболист Благой Георгиев е сред най-обсъжданите родни знаменитости. Той присъства в медиите предимно с личния си живот, бързата смяна на жени и четирите си деца, които са от 3 жени. Благо има безпогрешен вкус за нежния пол и в леглото му присъстват само хубавици и плеймейтки. Последната му връзка е с 21 години по-младата Ивана Главчева, щерка на Ванко 1. Заради нея се премести да живее в Пловдив и е щастлив от избора си.

Първият спорт, с който Благой Георгиев се хваща като дете, всъщност не е футболът, а леката атлетика. Той тренира на пистата с идеята да се научи да тича правилно. В крайна сметка обаче авантюрата му с Царицата на спортовете приключва само след няколко месеца. Тогава хлапето преценило, че му е по-важна играта с топката. Първите му стъпки във футбола са на 8 г. в детския отбор на „Славия”, където по онова време играят с три години по-големи батковци. Самият Блажко пък си признава с ръка на сърцето, че и до ден днешен не се е научил на правилно бягане. Този кусур обаче така и не се отразява фатално на иначе успешната му футболна кариера.

Още на 17 г. Благой Георгиев става част от мъжкия отбор на „Славия”. Тогавашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов се опитва да отмъкне голобрадия юноша на „Българска армия”. Босът на „Славия” Венци Стефанов обаче тропнал по масата, че няма да го пусне ей така, и му предложил да остане в отбора с професионален договор. Вече пълнолетен, Благо удря параф срещу 10 000 лева на месец, доста пари по онова време.

С първата си заплата младият наперен футболист си купил кола „Опел Вектра”, за която се бръкнал с 4 бона. Останалите 6 дал на родителите си. Тъкмо взима книжка и още при първото си каране на един баир в Банкя се ударил в дърво, за да избегне челен сблъсък с пиян на мотика шофьор.

После решил да скрие за сакатлъка от баща си, за да не яде бой. Благо тайно дава вектрата на монтьор, който му обещал да я ремонтира за два дни. Работата обаче се проточила и планът му да избегне пердаха пропаднал. След десетина дни Благо не можел да крие повече колата и накрая си признал за инцидента. И пак изял боя от татко си.

Благо никога не се разделя с кръста, който му е подарил патриарх Максим малко преди да почине. Бившият футболист го носи постоянно на врата си и за него има голяма сантиментална стойност. Признава, че Максим е един от най-важните хора, които е срещал в живота си.

Джизъса е категоричен, че е правил десетки грешки, имал е куп неразумни постъпки, но се е учил от станалото и е продължил напред. Това станало с помощта и на покойния патриарх, с когото Георгиев бил близък.

Благой изобщо не обича прякора си Джизъса. За него това обръщение е равнозначно на богохулство. Прозвището е измислено от Слави Трифонов в „Шоуто на Слави”, а не от Димитър Рачков, каквито слухове имаше. Слави го е кръстил Джизъса заради дълбоката му религиозност.

„Този прякор ме обижда, това е богохулство. Исус Христос е един“, заяви преди време Благо.

Най-татуираният ни футболист е изгубил бройката на рисунките по тялото си и не може да отговори колко са. „Отдавна не си броя татуировките. Като бях млад, исках да изрисуват тялото ми. Ако тогава разсъждавах по начина, по който мисля сега, нямаше да си направя нито една татуировка. Макар че не мога да кажа, че съжалявам за стореното. Така съм искал, така съм направил. Татусите ми са религиозни, защото за други неща по тялото си не съм искал да се рисува. Всичко щеше да ми омръзна. Вечен е само Христос” – признава набожникът.

Първата жена, на която Благой е паднал на колене, е гимнастичката Христина Витанова. Мачото е първият мъж на красавицата, която го дари с две деца – Йоана и Давид, но така и не успя да го отведе пред олтара. Второто предложение за брак е към рускинята Есмер Омерова.

Събитието се случи на частно летище в Дубай, където двамата бяха на почивка. Благой беше написал с огромни английски букви „Есмер, омъжи се за мен”. Бракът им изкара 2 години. Третото предложение беше към Златка Райкова и се състоя на Коледа през 2018 г. Двамата така и не се ожениха и се разделиха преди 2 години. Последното падане на колене беше пред Полина Спасова. Георгиев предложи брак на любимата си само месец след началото на връзката им. Двамата се ожениха и разведоха в рамките на година.

Малцина знаят, че Благой има по-малък брат, който се казва Северин. Мъжът не е станал футболист, но е запален фен на ЦСКА. Като дете е бил 5 дни в кома след удар на главата. Лекарите са подготвяли семейството за най-лошото, но майката не спира да се моли и да се надява на чудо. Тогава Благой вижда как се моли родителката му, брат му излиза от комата и се възстановява напълно и тогава започва да вярва в Бог и се обръща към вярата. Северин не иска да е известен и страни от светлините на прожекторите.

Изгражда параклис в двора на къщата си в „Суходол” и втори в „Горна баня”, който е осветен през декември 2009 г. Първият е посветен на св. Николай Чудотворец, а другият – на свети Георги. Благой твърди, че притежава мощехранителница с част от мощите на св. Николай Чудотворец.

„Получих ги в Москва. Попаднах в един църковен магазин. Търсих кандила за църквите си в България. Избрах и вече се готвех да си ходя. Но тогава ме спря монах, който също бе в магазина. Приличаше на индиец. Приближиха се и негови помощници и той ми каза, че иска да ми даде нещо. Излязохме и видях, че с него има и други свещеници. Внушителна делегация. Каза нещо на помощниците си и те извадиха куфар от един автомобил. Той го отвори и сипа малка част от съдържанието в мощехранителница. Даде ми го. Попитах го: „Защо на мен? Даже не сме разговаряли”. Той ми отговори, че това са мощите на св. Николай Чудотворец и той е почувствал, че трябва да ми даде част от тях. Каза ми, че винаги трябва да я нося и всичко ще бъде наред. Това навярно бе чудо” – споделя футболистът.

Мократа мечта на много манекенки искрено съжалява, че е приключил рано с футболната си кариера. Спортистът смята, че е можел да играе още 4-5 години. „Бях в супер форма – нито пия, нито пуша и спокойно можех да играя още, но всичко вече е минало. Няма смисъл да се нервирам и да се терзая за пропуснатите възможности. Така се е случило, толкова ми е бил акълът. Гледам напред” – сподели футболистът след спечелването на „Сървайвър”.

Благой Георгиев има една от най-ослепителните усмивки у нас, но полага неимоверни грижи за нея. Той си мие зъбите поне по 5 пъти на ден – освен сутрин и вечер, задължително след всяко хранене. Затова винаги има под ръка козметична чантичка с паста и четка за зъби.