Защо рекламирате меркантилната пача Елен Колева?

Как бръмчалката от Монтана се научи за половин година да лекува с космическа енергия и къде дреме СЕМ?

Коментар
14:48 - 11 Януари 2021
19281
Защо рекламирате меркантилната пача Елен Колева?

Тази сутрин имах ужасяващ епизод на дежа вю, почти извънтелесно преживяване със сутрешния блок на Нова Телевизия. Сякаш отново бях беден студент в началото на века, а баба ми си беше пуснала „Канал 2001“, за да научи какво твърдят небесните сфери за бъдещето на България и Вселената от някоя 150-килограмова врачка. Само че вместо хитра, тлъста лелка с патологичен диалект и огромен златен ланец, простотиите ги плещеше зеленооката бръмчалка Елен Колева.

Провинциалната амбиция, известна с това, че дълги години облизваше на милионера Сашо... майонезата, днес се изявява като космоенергет. Професионалната пача съвсем сериозно обяви, че практикува тайно индийско учение на 5000 години, доразработено през миналия век от руски академик-окултист. Пациентите й били мъже, жени и деца от всякакъв произход и социален профил, на които отваря космическите канали. Лекува около 40 болести и твърди, че те са в главите ни и трябва да се третират енергийно.

Ей, хора, това не е просто шега, не е като да удариш две бутилки ерзац водка с Калин Терзийски, да го хванеш за оная работа, а с другата ръка да пишеш стихове. Не е и просто капан за балъци. Това е чисто престъпление. Според наказателния кодекс всеки, който извършва медицинска практика извън акредитирано заведение и в нарушение на приетите медицински стандарти, се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Всички знаем, че Елен Колева е завършила някакви курсове по пиано и балетна школа. Но се съмнявам, че което и да било от тези заведения издава тапии дори за медицински сестри, макар да съм убеден, че монтанчанката няма да изглежда лошо по касинка. Само, разбира се. Въпреки това тя в национален ефир обявява категорично и с влажен поглед, че лекува 40 болести.

Ами ако някой се върже? Ако някое детенце с рак или женица с напукани от десетилетия над шевната машина прешлени реши, че вместо на доктор, е по-добре да разчита на окултното внушение на довчерашната актриса? Как за половин година от муза на полупиян поет се превръщаш в  медицински специалист и къде дреме СЕМ, за да позволява такива безобразия по телевизията. И как е възможно колегите от Нова да излъчват полюциите на тази лековата женица? Все пак това е ефирът на Ани Салич, Ники Дойнов, Дани Тренчева, Виктор Николаев – символи на професионализма, чиято перфекта работа се умножава по нула с появата на подобни психотични пачи, които съставляват опасност за обществената психика и здраве.

Различава ли се по нещо Елен от смуглите „ало измамници“, които прибират парите на сенилните ни баби и дядовци с истории за измислени инциденти, криминални сюжети, а напоследък и коронавирус? Различава се единствено по честния, изумруден поглед. Нека си търси загубеняци и спонсори, в крайна сметка Наталия Кобилкина стана милионерка с лекции как се прави фелацио, а няма и половината опит и чар на Колева. Но да не си набира клиентела в национален ефир, защото е пошло и... престъпно.