Защо топченгето Явор Колев е с лилав нос?

Бившият шеф на кибер сигурността шокира в телевизионните си изяви

Любопитно
15:14 - 21 Юни 2023
10775
Защо топченгето Явор Колев е с лилав нос?

Бившият началник на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев отново се появи в публичното пространство в последните дни, за да успокои народа и да даде разяснения за чатбота "Наталия", който побърка хиляди българи. Топченгето обаче шокира повече с външния си вид, отколкото с познанията си за дейността на телефонната терористка.

Бившият полицай се появи в няколко сутрешни блока с ужасяващ, лилав нос, който никой гримьор не успяваше да скрие. Което веднага възбуди спекулации дали не страда от някоя сериозна болест.

През 2020 г. Колев изненадващо напусна ГДБОП и се присъедини на директорски пост към компанията на Алексей Петров "Лев Инс". Явор се снима в няколко реклами за новия си работодател, но публиката отдавна не го беше виждала на живо.

Твърде нелицеприятното състояние на Колев се нарича "пиянски нос" и е характерно за мъже на и над средна възраст, които прекаляват със спиртните напитки. Случаят с киберексперта обаче не е такъв, тъй като Явор е известен сред колегите си като въздържател.

Според специалисти страшното оцветяване се дължи на състоянието ринофима - форма на розацеята. Това е хронична, кожна болест, подобна на акне. С напредването й дребните пъпчици се сливат в плътна маса, която придобива ярки цветове.

За съжаление сигурен лек няма, макар че оралното приемане на антибиотици за сериозен период от време намалява тежестта на болестта.

Желаем на Явор Колев крепко здраве!