Застреляха известна инфлуенсърка

Новини
17:49 - 02 Февруари 2022
6253
Застреляха известна инфлуенсърка

Моделът Кристина "Вита" Аранда е била застреляна на музикален фестивал в Парагвай. Тя оставя три деца и съпруг футболист Айвън Артуро Торес. Парагвайската футболна звезда Иван Торес е покрусен от загубата на съпругата си, с която щяха да се развеждат. Иван, който играе за клуб Олимпия, сподели новината на страницата си в инстаграм.

„Един от приоритетите на Кристина беше да бъде близо до своите последователи“. Той покани феновете да й кажат "последно сбогом", като отдадат почитта си в погребален дом в Асунсион, Парагвай. 

„От уважение в този деликатен момент достъпът до ковчега й ще бъде изключително за семейството и приятелите“, се казва в изявлението. "Оценяваме вашето желание да ни придружите в този деликатен момент. Молим ви да използвате пространството на приземния етаж, за да оставите посвещение и да отдадете почит на Вита." 

Според доклади, публикувани от BBC  и ABC , тя е била застреляна на музикален фестивал в Парагвай в неделя, 30 януари, и по-късно е починала от раните си. Съобщава се, че общо двама души са загинали и най-малко още четирима са били ранени при стрелбата на концерта Ja'umina Fest, който е събрал хиляди меломани в амфитеатъра José Asunción Flores.

Директорът на полицейското управление в Кордилера Бенисио Рамирес каза пред репортери, че властите предполагат, че тя не е била „мишената“, като каза: „Дамата [наблизо] чакаше съпруга си“, според репортажа на Би Би Си. Министърът на вътрешните работи  Арналдо Гицио добави, че се опитват да установят мотив.

Въпреки че Кристина беше позната на своите 520 000 последователи в Instagram като  @vitaaranda , тя очевидно ценеше и ролята си на майка. През последните седмици тя сподели гальовна снимка със сина си и я надписа на испански „Най-красивата прегръдка в света“. Тя също празнува Нова година 2022 с трите си деца, като написа в превод „Моята причина да живея“.