Затворник отива пак на съд, предложил 400 лв. на надзирател за забранени вещи

Крими
15:58 - 16 Август 2024
896
Затворник отива пак на съд, предложил 400 лв. на надзирател за забранени вещи

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 39-годишен затворник, предложил 400 лв. подкуп на надзирател. Мъжът поискал от служителя да наруши правилата и да му помогне с внасянето на непозволени вещи, съобщиха от държавното обвинение.

На 14 март м.г., докато излежавал присъда в затвора в Пловдив, мъжът решил да предложи 400 лв. на надзирателя, за да вземе от негови роднини и донесе в килията вещи, които не били включени в регламентирания списък.
Служителят от надзорно-охранителния състав не се съгласил, веднага уведомил ръководството на затвора и по случая е започнало разследване

Прокуратурата е предала на съд и 44-годишен шофьор, дал 100 лв. подкуп на полицай, за да си спести акт. Установено е, че на 15 юли в Първомай той шофирал мерцедес, когато бил спрян за проверка. Полицаите видели, че кара без предпазни колани и не спрял на задължителен пътен знак. За да не му съставят акт, водачът подхвърлил банкнота от 100 лева в патрулния автомобил. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по двете дела.