Заводите на „Фолксваген“ в Китай постепенно възобновяват работа

Новини
13:25 - 18 Април 2022
1340
Заводите на „Фолксваген“ в Китай постепенно възобновяват работа

След едномесечно спиране заради локдауна, въведен за борба с разпространението на ковид пандемията в Чанчун, заводите на групата „Фолксваген“ (Volkswagen Group) в североизточния китайски град постепенно възобновиха производството, предаде ДПА. 

Говорител на компанията в Пекин съобщи освен това, че заводът на VW в Антин (в града провинция Шанхай) също обмисля дали би могъл да възобнови работа след прекъсване от две седмици и половина.

Най-мащабната коронавирусна вълна в Китай от началото на пандемията в страната преди над две години засегна особено силно провинция Цзилин и нейната столица Чанчун, както и метрополиса Шънян в Североизточен Китай и пристанищния град Шанхай.

Производството в трите завода на „Фолксваген“ и китайския му партньор в съвместното дружество в Чанчун спряха работа на 14 март. Става дума за предприятие на VW, едно на „Ауди“ и един завод за части.

След три седмици прекъсване, миналата седмица Бе Ем Ве успя да възобнови дейността на най-голямото си предприятие в света, завода в Шънян.