Здравното министерство проверява болница „Лозенец“ за луксозния апартамент

Новини
22:06 - 12 Юни 2023
3161
Здравното министерство проверява болница „Лозенец“ за луксозния апартамент

Здравното министерство с незабавна проверка в болница „Лозенец” след разследването на NOVA за тайнствен луксозен апартамент в лечебното заведение. Според сегашното ръководство - жилището фантом е било изградено по времето на бившето ръководство.

След репортажа на Михаела Карабельова за помещението в лечебното заведение, днес отново бе потърсен коментар от институциите. От Здравното министерство съобщиха за NOVA, че министър Христо Хинков е разпоредил незабавна проверка и „Вътрешен одит” към ведомството вече извършва такава. Районната прокуратура обяви, че са открити данни за престъпление, но делото е предадено по компетенция в Софийската градска прокуратура. 
 
Преди две години международно разследване показа, че в болница „Лозенец” са извършвани нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. По времето, когато разкритията станаха известни, здравен министър беше д-р Стойчо Кацаров. Според него е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип пациенти с цел да се запази в тайна случващото се.