Зеленчуков омлет с палачинково тесто

за 2 порции, 35 мин

Кухня
17:59 - 15 Август 2019
3087
Зеленчуков омлет с палачинково тесто

Продукти

2 яйца

200 мл прясно мляко

сол и черен пипер

½ ч.л. куркума

120 г брашно

150 г моркови

200 г зелени аспержи (може да се заменят с бялата част и малко от зелената на пресен лук или с праз)

80 г грах

4-5 стръка магданоз

4 кломки мента

1 ч.л. настъргана лимонова кора

4 с.л. зехтин или олио

8 чери домата (може да се заменят с нарязани домати от големите)

80 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Жълтъците се разбиват с прясното мляко, сол, черен пипер, куркумата и брашното. Палачинковото тесто се оставя малко да престои.

Обелените моркови се нарязват на тънки кръгчета. Почистените аспержи се нарязват напречно на парченца.

Наситняват се магданозът и ментата и се смесват с лимоновата кора.

В загрятото олио се сотират, запържват морковите и аспержите 3-4 мин. Подправят се със сол и черен пипер и 2/3 от зеленчуците се изваждат от тигана.

Разбиват се белтъците на сняг и се смесват внимателно с тестото. Добавя се грахът.

Разполовените чери домати се слагат в тигана и се изсипва тестото.

Извадените 2/3 зеленчуци се разстилат отгоре.

Запържва се на средна температура 4-5 мин. Захлупва се с капак и се готви още 2-3 мин.

Поръсва се с натрошеното сирене и с лимонените билки.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".