Зеленски: Ако не получим помощ няма издържим

Украйна
12:05 - 29 Юни 2022
3051
Зеленски: Ако не получим помощ няма издържим

Всекидневните бойни действия в Украйна нанасят големи загуби, в това число и на Русия. Това каза в интервю за  ЕнБиСи президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

Той подчерта, че военно-политическото ръководство на Руската Федерация е започнало война не само с Украйна, но и с целия демократичен свят, затова в случай на поражение на Украйна ще загубят всички страни, придържащи се към демократичните ценности. 

"Там, където губим един човек, Русия губи петима. Където губим един танк, те губят пет. Да, ние се борим, но трябва да сме справедливи и да кажем, че ни е много  трудно. Защото на един наш танк те имат десетки, а на един наш боец - десет. Колкото и да сме силни, те са десет пъти повече, трудно е, но се държим", каза още Зеленски. 

"Сами срещу Русия е трудно. И вероятно няма да издържим, затова ни е нужна подкрепата на Европа и САЩ... Всички трябва да разберат, че това не е нашата война. Не е просто войната на Русия с Украйна, това е войната на целия цивилизован свят с РФ, с нейното военно-политическо ръководство, с нейната армия. Няма да можем сами и слава Богу, че ни помагат", допълни още украинският президент.