Зеленски към Денков в Запорожие: Благодаря на България за подкрепата

Новини
09:10 - 01 Декември 2023
1995
Зеленски към Денков в Запорожие: Благодаря на България за подкрепата

Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с българския премиер Николай Денков в Запорожие.

Това стана ясно от  публикация на Зеленски в официалния му профил е Туитър. Двамата са разговаряли за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на  военновъздушни сили и артилери. Зеленски благодари на България за подкрепата й към Украйна. Украинският президент е отправил покана към  България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира.

Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за силната му реч в Европейския парламент, както и за подкрепата на неговото правителство  към Украйна. Помощ за защита, пише Зеленски.

"Информирах министър-председателя за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерия. Присъединяването на Украйна към ЕС. Подчертах важността на единството в подкрепа на европейската интеграция на Украйна, както и на 50 милиарда евро многогодишна помощ. Поканих и България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира, който е планиран за началото на следващата година", завърши украинският президент.