Зеленски : Вече пет дни Украйна отблъсква руски контраатаки в Курска област

Той описа като „особено ожесточени“ и сраженията на фронтовете край Покровск и Курахово

Украйна
20:47 - 14 Октомври 2024
6334
Зеленски: Вече пет дни Украйна отблъсква руски контраатаки в Курска област

Силите на Киев отблъскват руските опити за пробививане на украинските линии в Курска област, Западна Русия, вече пети ден, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски.

Той написа в "Телеграм", че украинските войски се държат и на свой ред контраатакуват.

Украйна изпрати войски в руския регион през август в първото си голямо трансгранично нахлуване от началото на войната, отбелязва Ройтерс.

„Вече пет дни руснаците се опитват да пробият отбраната ни в Курска област. Нашите момчета се държат здраво и контраатакуват“, написа Зеленски в социалната мрежа "Х," след като проведе среща с украинското военно командване.

Президентът не даде допълнителни подробности.

Украинският генерален щаб заяви във Фейсбук, че операцията в Курск продължава, докато войските на Москва продължават да удрят руски територии с управляеми бомби.

Вчера руското министерство на отбраната заяви, че провежда настъпателни операции на десетки места в региона и че руски бомби са поразили струпани украински войски. Няколко дни по-рано то съобщи, че две села са били върнати под руски контрол.

Зеленски описа като „особено ожесточени“ и сраженията на фронтовете край Покровск и Курахово в източната част на Украйна, където руските войски не спират да напредват.