Земеделският министър обеща: Повече подкрепа за агробизнеса!

Политика
20:31 - 01 Януари 2022
3495
Земеделският министър обеща: Повече подкрепа за агробизнеса!

Министърът на земеделието и храните Иван Иванов (квота на БСП в кабинета "Петков" - б.р.) отправи новогодишно послание чрез фейсбук, като обеща повече подкрепа от държавата за бизнеса в агросектора, както и мащабна програма за привличането на младите хора за работа в него: 

"Скъпи приятели, Честита Нова 2022 година! Нека за всички ни тя бъде здрава, успешна и плодородна!
Нека българската земя благослови трудът на всички с достойни резултати!

Влизаме в Новата година със силен старт и ще продължим да работим на високи обороти, както започнахме. Имаме пред нас отговорни задачи, които изискват цялото ни внимание и усърдие!

Основните приоритети на Министерство на земеделието са да завършим в кратки срокове стратегическия план за следващия програмен период, да продължим и надградим политиките за подкрепа на производството на качествена българска продукция с висока добавена стойност и да направим земеделието привлекателно поприще за младите хора.

Ще работим заедно с фермери, синдикати, браншови организации за постигане на общи каузи и общи цели! И това ще е водещ принцип в нашата работа и занапред! На добър час и успех на всички!", написа с доста възклицателни Иванов.