Жаблянов: Не съм партиен враг, а другар

Корнелия Нинова установява едноличен режим, смята соцдепутатът

Политика
12:45 - 30 Юни 2019
4090
Жаблянов: Не съм партиен враг, а другар

Валери Жаблянов заяви, че очаква да бъде махнат от Изпълнителното бюро на БСП по време на днешния пленум в червената централа на "Позитано" 20.

"Най-вероятно ще бъда отстранен, защото в БСП настъпиха дълбоки и трайни промени през последните години - критичното мнение се отстранява", каза соцдепутатът на влизане.

Според него политиката, която се води от председателката на БСП Корнелия Нинова деформира всички вътрешни механизми на контрол в партията и постепенно се установява едноличен режим на управление. Надявам се в мен да не виждат враг, а партиен другар, а критичните забележки, които съм имал към работата на Изпълнителното бюро са били добронамерени, каза още Жаблянов.

Очаква се в червеното Изпълнително бюро да бъде разширено и в него се да влязат бившият регионален министър Асен Гагаузов и Весела Лечева. Включването на Гагаузов се възприема като знак към местните структури с оглед предстоящите избори наесен.

Преди да влезе на пленума соцдепутатът Антон Кутев очакваше да бъдат отстранени и други негови другари.


Искрено се надявам, че няма да се направи опит за чистка в ръководството на БСП, ако се направи такъв ще се възпротивя, каза пък Красимир Янков. Според него преди избори не трябва да се освобождават подготвени кадри. Ако се правят съкращения сега, то се залага да няма координация в предстоящите избори, още повече всички сте запознати с финансовия проблем на партията, каза още Янков.


Снимки: Агнес Методиева