ЖАЛКИ! Полша ни преби на волейбол с резервите

Следващият мач на България в олимпийската квалификация е срещу Аржентина

Спорт
13:17 - 01 Октомври 2023
4959
ЖАЛКИ! Полша ни преби на волейбол с резервите

Мъжкият национален отбор на България по волейбол на България загуби втория си мач от олимпийската квалификация, отстъпвайки срещу Полша с 0:3 (24:26, 20:25, 21:25).

След победата над Китай на старта българите не успяха да поднесат изненада срещу европейския шампион. Полският тим не превъзхождаше с толкова много българите, но големите грешки натежаха.

Равностоен и оспорван беше основно първия гейм, който завърши драматично. Българите имаха своите шансове и в третия, но там допуснаха изоставане след равенство до 20-та точка. 

С победа и загуба България заема пето място в група С на олимпийската квалификация. Полша е лидер в потока с две победи и геймово съотношение 6:2. Европейският шампион е пред Канада, който също е с два успеха, но и геймово съотношение 6:3.

Най-резултатен в двубоя беше Цветан Соколов с 20 точки. За България Александър Николов добави осем точки.

Селекционерът Пламен Константинов даде шанс за изява на 16-годишния разпределител Симеон Николов, който в началото влизаше за блокада, а в третия гейм замени изцяло Георги Сеганов. Тийнейджърът се понрави с играта си, ръководейки атаката.

Полша игра без двама от основните си играчи Александър Сливка и Вилфредо Леон. Въпреки това колебания в играта на отбора нямаше. Бартош Беднорж реализира 16 точки, а Лукаш Качмарек - 13.

Следващият мач на България в олимпийската квалификация е срещу Аржентина на 3 октомври от 5 часа сутринта българско време.