Жалко! Гришо загуби в епичен мач на US Open

Българинът не успя да се справи с руската машина Медведев и отпадна на полуфинала в престижния тенис турнир

Спорт
02:00 - 07 Септември 2019
10451
Жалко! Гришо загуби в епичен мач на US Open

Григор Димитров не успя да сътвори чудото и да се класира на финала на тенис турнира US Open в Ню Йорк. Гришо загуби с 0-3 сета (6-7, 4-6, 3-6) от руснакът Даниел Медведев, но има право да се гордее с представянето си. Макар да отпадна от петия в световната ранглиста в полуфинален сблъсък, нашият спортист бе напълно равностоен на съперника и до последно не се предаде.

Часове преди двубоя с Медведев, Григор надъха българската публика, публикувайки снимка на ракетата, с която игра в мача. Тя бе с герба на България в чест на 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Ракетата, с която Григор игра в полуфинала на US Open, загубен драматично от Медведев

Първият сет в зрелищния и изпълнен с ефектни отигравания полуфинален сблъсък между Григор и Медведев, бе спечелен не без известна доза късмет от руснакът със 7-6 гейма. Сетът продължи точно 1 час, като се движеше гейм за гейм. В крайна сметка Медведев съумя да измъкне победата в него.

Последва спиращ дъха маратонски втори сет. В един от геймовете Гришо и Медведев си върнаха топката цели 33 пъти с поредица от атрактивни изпълнения, някои от които отричащи законите на физиката. В този сет руснакът дръпна с 3-1 гейма, но хасковският гений съумя да върне пробива и да изравни до 3-3. Последва размяна на геймове за 4-4, а в петия гейм се стигна до пет равенства, като все пак руснакът със своя силен сервис излезе победител. В следващия гейм Даниел Медведев си осигури победата и във втория сет, макар Гришо да направи няколко перфектни отигравания – 6-4 гейма и 2-0 сета за руснакът!

В третия сет Медведев дръпна до 4-1 гейма, макар Гришо отново да го затрудняваше във всеки един гейм. Българинът успя да се върне в двубоя, печелейки два гейма и докарвайки нещата до 4-3, но след това феноменалния в този мач руснак спечели и резултатът стана 5-3. Накрая руснакът сломи съпротивата на Григор - 6-3 в третия сет и победа за Медведев.

Медведев съумя да се справи с Григор след феноменална игра. Полуфиналният мач между българинът и руснакът продължи повече от 2 часа и 30 минути.

Снимки: USopen.org

Отпадналият на полуфинала на US Open Григор Димитров може да се гордее с представянето си на турнира. Той стигна до финалната четворка след историческа победа над носителя на 20 титли от Шлема Роджър Федерер. Българинът ще прибере 920 000 долара от наградният фонд и ще се завърне в Топ 20 на световната ранглиста. Браво, Гришо!