Жена „възкръсна“, за да плати задълженията си към „Топлофикация“

Новини
12:39 - 30 Септември 2024
1743
Жена „възкръсна“, за да плати задълженията си към „Топлофикация“

Жена „възкръсна“, за да плати задълженията си към „Топлофикация“. По документи абонатът се водел мъртъв в продължение на около две седмици. От дружеството убеждавали съда, че длъжницата, която има борч от 16,29 лева, е покойница.

Нейните близки изпаднали в тотален шок, когато разбрали, че ще съдят тях заради покойната им близка. Оказва се, че „Топлофикация“ може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща.

„Получих писмо от „Топлофикация“, в което пишеше, че аз съм покойница и търсят някакви стотинки от моето семейство. Пише, че е установена смърт. Как са я установили, нямам идея“, заяви Мария Евтимова.

В същото време жената бива повикана в съда, след като е била обявена за покойник. „Съдийката не ми обърна внимание и каза, че ще се води дело за тези 16 лева“, допълни потърпевшата.

Два месеца по-късно Мария е призната за жива. „След като отидох на каса в дружеството, се установи, че всъщност нищо не дължа. Може би тези 16,29 лв. са събрани от някакви стотинки или лихви. Но като отидох в съда, платих 60 лв. и съдийката каза, че делото приключва“, каза жената.

От „Топлофикация“ отговориха пред NOVA, че е станала грешка и за кратко потърпевшата е била обявена за покойник документално.