Жена е обвинена за убийството на българина Стан Цанков в Сиатъл

Робъртс е обвинена, че е намушкала с нож двама служители в сградата

Новини
12:38 - 25 Септември 2020
2067
Жена е обвинена за убийството на българина Стан Цанков в Сиатъл

Жена от Сиатъл, на име Майкъл Робъртс, е обвинена в убийството на българина Стан Цанков, съобщи komonews.com.

Както стана ясно по-рано, българин е бил убит в Сиатъл. Инцидентът е станал при спор с наемателка в сграда, където мъжът работел.

“Аз виждам довод за предумишлено убийство и опит за предумишлено убийство“, заяви съдията на първото заседание в залата на затвора „Кинг Каунти“.

Робъртс е обвинена, че е намушкала с нож двама служители в сградата след като разбрала, че шерифството е изпратило съобщение за отстраняването й от жилището.

Сервизният мениджър Стан Цанков починал, а мениджърът на жилищната сграда е ранен с кухненски нож.

Станимир „Стан“ Цанков е service manager в Equity Residential от септември 2015 г., завършил е City University в Сиатъл. В България е завършил Техническото училище по електроника в Стара Загора, където е учил от 1987 до 1990 г., пише в профила му в LinkedIn, твърди dariknews.bg.

Живущият в сградата Кази Заман заяви, че видял българина около час преди атаката: „Не знаех, че го виждам за последен път. Казах му „хай“, и той ми отвърна „хай“.

Цанков бил много уважаван и обичан от живеещите, като винаги се маскирал като дядо Коледа за коледното парти. „Нашият дядо Коледа си отиде, няма да го видим повече – не мога да повярвам, че него го няма“, каза Заман пред komonews.

Следващото заседание на съда е на 28 септември.