Жена е виновна за катастрофата с кортежа на Орбан, при която загина полицай

От удара мотоциклетът на служителя е изхвръкнал върху този на 27-годишен негов колега

Свят
09:07 - 25 Юни 2024
3186
Жена е виновна за катастрофата с кортежа на Орбан, при която загина полицай

Жена е виновна за трагедията със загинал полицай в Щутгарт пo време на ескортирането на унгарския премиер Виктор Орбан, съобщиха немски медии.

Както вече стана ясно, 61-годишен полицай загуби живота си, а друг бе тежко ранен. Служителите на реда са били ангажирани с ескорта на Орбан при пътуването му към летището в Щутгарт, след като в неделя той изгледа на живо победата на Унгария с 1:0 срещу Шотландия, съхранила шансовете на страната му за класиране на 1/8-финалите на Евро 2024.

Мотоотрядът на пътната полиция съпровождал Орбан до летището, когато 69-годишен шофьор на БМВ, който не знаел, че кръстовището е затворено за ескорта, се опитал да направи ляв завой, но се блъснал в моторизиран полицай. Предизвикалата фаталния инцидент е жена. 

От удара мотоциклетът на служителя е изхвръкнал върху този на 27-годишен негов колега. 61-годишният е починал от раните си в болница, докато по-младият полицай е тежко ранен.

"Ние сме дълбоко шокирани от инцидента. Трагичните обстоятелства на смъртта на нашия ценен колега ни оставиха безмълвни и разтърсиха цялата полиция в Щутгарт", коментира началникът на полицията Маркус Айзенбраун.