Жената на кмета на Септември готова да го смени на поста

Управниците на 12-те села в общината издигат кандидатурата на Васка Рачева на местните избори

Новини
13:05 - 05 Март 2020
2999
Жената на кмета на Септември готова да го смени на поста

Васка Рачева, жена на кмета на община Септември Марин Рачев, ще е кандидат за поста след отстраняването му от длъжност и насрочването на частичен вот.

Това може да се случи, след като ВАС с окончателно решение постанови избирателната комисия в Септември да прекрати предсрочно мандата на Марин Рачев заради доказан конфликт на интереси. Заседанието на комисията е насрочено за 18 ч. днес и нейното решение може да бъде единствено съобразено с постановеното от ВАС.

След като стана ясно, че Рачев ще сдаде поста, кметовете на 12-те села от общината и повечето съветници в общинския съвет, обявиха в декларация, че на предстоящите местни избори ще издигнат кандидатурата на Васка Рачева за кмет.

В документа кметовете и съветниците заявяват, че не приемат решението на съда и смятат, че съпругата на кмета единствено може да продължи неговата програма. Те настояват местната коалиция от партии - ГЕРБ, ВМРО и др., която издигна миналата година кандидатурата на Марин Рачев за втори мандат, сега да подкрепи и съпругата му на предстоящия частичен кметски вот.

След прекратяването на мандата на досегашния кмет на Септември президентът трябва да определи дата за нови частични избори, които най-вероятно ще се проведат до три месеца.