Жената на Плевнелиев се прехласна по стиховете на Хубавото Наде

Топ
12:41 - 14 Септември 2024
3236
Жената на Плевнелиев се прехласна по стиховете на Хубавото Наде

Надежда Нейнски рецитира собствените си стихове пред съпругата на бившия президент Росен Плевнелиев. Деси Банова-Плевнелиева остана захласната и я похвали, като дори я попита дали няма да издаде своя стихосбирка. Хубавото Наде каза, че засега няма такова намерение.

Първата жена, външен министър на България в периода 1997-2001 г. призна, че е била любопитно дете. Въпреки, че израснала в социалистическа България, където мечтите не можело да бъдат дръзки, Нейнски пишела стихове и превеждала поезия.

Като по-голяма се запалила по журналистиката и искала да кандидатства, но не ѝ разрешили. Записала българска филология и до днес е силно свързана с литературата, признава политикът.

„Където и да пътувам в Европа, хората знаят коя съм и се ползвам, нескромно казано с много добър авторитет”, споделя Нейнски. Признанието идва по повод, че според нея тежестта на един човек си проличава, едва след като не заема важен пост. Казва, че неведнъж е искала да се откаже от политиката, защото е труден за вървене път. Имала и немалко разочарования. По думите ѝ обаче всичко си е струвало.

„Той е мечтател и това е нещото, което може би най-много харесах в него. За него изкуството е неговата същност, а бизнесът е по-скоро инструмента, чрез който той се реализира като артист”. Така Надежда Нейнски описва съпруга си Светлин.