Жени Живкова затваря бутика си

Внучката на Тодор Живков е на път да приключи кариерата си като моделиер

Нещо за четене
11:39 - 04 Август 2022
9402
Жени Живкова затваря бутика си

Екс-депутатката, която от дълги години се изявява като моден дизайнер, ще затвори единствения си магазин за дрехи в столицата. Жени Живкова тази година получи отличието за цялостен принос към модата от Code fashion, но това очевидно не е стимул да продължи напред в дизайнерските си изяви. Внучката на Тодор Живков е на път да приключи кариерата си като моделиер, пише Хотнюз. Според хора от обкръжението й, тя ще затвори единствения си бутик в центъра на София, а на негово място ще въртят бизнес с китайски спортни стоки, но други търговци.

Магазинът на внучката на Тодор Живков, който се намира на престижния бул. Патриарх Евтимий видимо е амортизиран с годините и по нищо не личи там да се ражда каквато и да е мода. На запустялата витрина все още се забелязват манекените с последните творения на дизайнерката. Има и лепенка с обявена отстъпка, но на пръв поглед обекта дава вид по-скоро на неработещ, отколкото на място, на което може да пазаруваш дрехи, коментират столичанки, които често минават в района на Попа, където се намира и обекта.

Дали Живкова изцяло ще приключи с марката си "Жени стил" все още не се знае, тъй като самата тя не е известявала за плановете си. Самият факт обаче, че ще затвори вратите на единствения си представителен магазин говори достатъчно. Все пак е възможно да просъществува като продава колекциите си онлайн.


Не е за пренебрегване и тази причина, която може да е довела до финала, а именно дрехите на Евгения са ужасно скъпи. Много хора, които имат възможност да броят по 1680 лв. за "миди рокля от тафта и бродиран тюл" ще предпочетат да си дадат парите за луксозен световноизвестен бранд. Живкова не щади цифрите по етикетите на творчеството си. Сако от тафта с пеплум ефект е 720 лв., а права пола от тафта излиза близо 400 лв. Дълга копринена рокля може да ви струва пък 960 лв., като в цената е включено намаление от -20%. Най-евтиното нещо, което виждаме обявено на сайта на марката е 180 лв. - за карирана блузка без ръкави и то 100% полиестер.