Жестоко циганско меле в Пловдив

Арестувани са 9 от участниците в масовия бой

Актуални новини
19:36 - 06 Март 2021
2781
Жестоко циганско меле в Пловдив

Масов бой е имало снощи в пловдивската Шекер махала, съобщи „Блиц“, позовавайки се на свои източници. Около 21.00 ч. снощи е получен сигнал за сбиване на голяма група побеснели роми.

Ченгетата реагирали светкавично и на място заловили девет мъже, които участвали в боя. Всички те са арестувани за 24 часа, образувани са 9 преписки, съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Днес всички роми бяха конвоирани до Районен съд Пловдив за разглеждане на делата. Наказателните състави наложиха на нарушителите задържане в структурните звена на МВР за срокове от 5 до 3 денонощия. Мъжете са на възраст между 26 и 54 години.

Свидетели разказват пред „Блиц“, че снощи циганите се запили на улицата. Явно алкохолът им е дошъл в повече, защото започнал лют спор, а после и яростен побой.

За да не останат по-назад, жените на побойниците започнали да хвърлят една срещу друга буркани със зимнина, камъни и да сипят люти клетви. Само скорострелната реакция на полицаите предотвратила мелето да завърши със смърт.