Жестоко меле затвори пътя Варна - Бургас, седем са в болница

Общество
17:58 - 21 Ноември 2021
5421
Жестоко меле затвори пътя Варна - Бургас, седем са в болница

Около 15.30 часа днес по пътя Бургас - Варна, на 10 км. след Обзор в посока Бургас, поради неправилно изпреварване и невъзможност за прибиране в лентата, се стига до челен сблъсък между два леки автомобила, като по първоначални данни са пострадали седем човека. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Пътят е затворен и в двете посоки до приключване на ограда. Трафикът се отклонява на КПП Кошарица през Дюленски проход, а от страната на варненски регион през Бяла.

Виновен за катастрофата е водачът на л.а. “Тойота Авенсис”, с пловдивска регистрация, пътуващ към Варна, който след неправилна маневра “изпреварване” допуска челен сблъсък с бургаски “Сеат Ибиза”.

4-ма от пострадалите са откарани в болница “Св. Ана” – Варна, а останалите трима – с общи наранявания са прегледани и освободени за домашно лечение.

Ако се налага да се пътува между Бургас и Варна – преминавайте през Дюленския проход. При КПП Кошарица водачите, идващи от Бургас да отбиват директно към Дюленския проход, съветват от ОД на МВР в Бургас.

Оглед на местопроизшествието тепърва започва и блокадата ще продължи поне още час.