Жирона и Сосиедад продължават за Купата, Селта изхвърли Валенсия

Спорт
11:30 - 18 Януари 2024
1310
Жирона и Сосиедад продължават за Купата, Селта изхвърли Валенсия

Жирона се класира на 1/4-финалите за Купата на краля, след като победи Райо Валекано с 3:1.

Успехът на каталунците на „Монтиливи“ дойде след 3 гола през първото полувреме. В 15-ата минута Порту комбинира с Кристиан Стуани и уругваецът завърши с топка в мрежата на гостите от предградията на Мадрид.

Само 4 минути по-късно Стуани вкара втория си гол в срещата, но този път се разписа от дузпа.

Авансът на Жирона стана 3 гола в 26-ата минута, когато след нова асистенция на Порту се разписа Дейли Блинд.

Десет минути след това Ранди Нкета вкара гола за Райо Валекано и го върна в мача, но през второто полувреме повече голове не паднаха и Жирона продължава напред в турнира.

Реал Сосиедад също се класира на 1/4-финалите в турнира, след като надви Осасуна с 2:0 като гост на „Ел Садар“. Микел Оярсабал даде аванс на баските от дузпа в 57-ата минута, като в тази ситуация памплонци останаха с 10 души на терена заради директния червен картон на Алехандро Катена.

В добавеното време на мача Брайс Мендес пропусна дузпа, но Микел Мерино компенсира този пропуск, пращайки топката за втори път в мрежата на Осасуна.

Изненадата в този ден дойде от Валенсия, където „прилепите“ загубиха с 1:3 от Селта. Пепелу вкара от дузпа за Валенсия, но преди това Лука де ла Торе и Анастасиос Дувикас от дузпа бяха дали 2 гола аванс на галисийци.

Тимът на Рафаел Бенитес стигна до трети гол в 80-ата минута, когато след пас на Де ла Торе, Дувикас отново порази вратата на Жауме Доменек и така осигури мястото на Селта в следващия етап от турнира.