Журналистът Иван Бакалов: В А1 работят професионални мошеници!

Не можело да се анулира договор, който току що съм подписал, въпреки че по закон имам право

Актуални новини
16:58 - 15 Юли 2024
71247
Журналистът Иван Бакалов: В А1 работят професионални мошеници!

Популярният журналист Иван Бакалов изригна срещу един от големите мобилни оператори - А1, които с ловък трик му удължили срока на договора с 2 години, без той да го желае. Оказало се, че развалянето на контракта е живо ходене по мъките и е умишлено усложнено. Ето целия пост от стената на Бакалов във Фейсбук:

"В А1 работят професионални мошеници. Май ги избират с кастинг. Не че във Виваком са различни, но за тях друг път.

Поисках да си пусна интернет от А1, по-бърз, по-евтин от този на Виваком, който имам. Служителят ме успа да си включа и телевизия, по-евтино. Викам добре. Накара ме да се подпиша няколко пъти на екранче. И чак после ми каза, че това е обръзано и с телефонния ми номер, удължава му срока на договора с две години. А аз не искам. И поисках да анулира договорите, които току що съм подписал. Не можело. Като се обадели за инсталацията, тогава да им откажа. Това след месец. Тук се крие измамата.

Звънях на центъра за клиенти на А1, пет пъти, догато стигна до оператор. Отказваше ми, че съм имал неплатена фактура. Вероятно предплащане за току що сключения договор, защото другата я платих. Операторът ми обясни, че вече имам в сила нови договори, но мога да ги откажа в седемдневен срок. Да отида в офис на А1. Служителят, при който подписах в мола на Цариградско, вече ми беше отказал да ги анулира. Затова отидох в офиса срещу "Плиска". Оттам ме пратиха в офиса, в който съм подписал.

Получих на мейла подписаните договори, зип-файл с "дигитално разписани документи".

Поисках да го разархивирам, иска ми парола. Получих есемес, с който ме поздравяват като техен клиент, и ако искам да си управлявам акаунта, да говоря с някакъв чат-бот.

Заради цялата тая дандания не искам да чуя за А1. Само предплатени телефони вече. А се чудех на на сина ми, който от години е само с преплатена карта и отказва систематично абонамент.