Златан преподписва с Милан

Новият контракт на шведа ще е до юни 2023-та

Спорт
13:15 - 18 Ноември 2021
1619
Златан преподписва с Милан

Златан Ибрахимович ще подпише нов договор с Милан до юни 2023 г., съобщава La Gazzetta dello Sport. Преговорите ще стартират след зимния трансферен прозорец. Настоящият му контракт изтича през юни 2022 г. Златан взима най-високата заплата в Милан - 7 милиона евро на година. 

Ибрахимович се чувства добре в Милан и в клуба са доволни от изявите му. Той отбеляза три гола в осем мача през този сезон. Затова се очаква двете страни да постигнат споразумение без проблем.

Ибрахимович се чувства добре в Милан, а клубът е доволен от представянето му предвид напредналата му футболна възраст. Шведът има 3 гола в 8 мача във всички турнири от началото на сезона. Златан желае да участва на Световното първенство в Катар през ноември и декември 2022 и иска да остане още един сезон на “Сан Сиро”. Ето защо очакванията са, че двете страни ще постигнат споразумение за нов контракт без особени трудности.

В същото време “росонерите” искат първо да финализират удължаването на договорите на Тео Ернандес, Рафаел Леао и Исмаел Бенасер преди да започнат преговорите с Ибрахимович.

Остава неясно дали Милан ще успее да постигне споразумение с други двама свои футболиста, които са с изтичащи договори - защитникът Алесио Романьоли и халфът Франк Кесие.