ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 11-годишният Денислав се нуждае от животоспасяваща операция

Всичко започва преди 6 месеца с леко главоболие

Здраве
20:01 - 04 Май 2024
4050
ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 11-годишният Денислав се нуждае от животоспасяваща операция

Животоспасяващата операция за 11-годишното дете струва близо 34 000 евро - сума, непосилна за семейството му. Всичко започва преди 6 месеца с леко главоболие.

„Мислехме, че са обикновените главоболия, които получава всеки един човек, но във времето зачестяваха тези оплаквания до един момент, в който получи по-сериозен пристъп“, казва Гинка – майка на Дени от Велико Търново.  

След това семейството на Дени чува и диагнозата - киста на мозъка.

„Казаха, че по най-бързия начин трябва да направим операция, защото е животозастрашаващо. Много притиска нерви, артерии, вени и вероятността от инсулт и инфаркт е голяма“, обясни още жената пред Би Ти Ви.

Така родители, учители и приятели се обединяват, за да помогнат час по-скоро Денислав да замине за Турция, където да бъде опериран. 

„Апелът ми сега е колкото се може повече хора максимално бързо и знам, че ще се случи, вярвам в това. Трябва. Всяко дете го заслужава“, призова Гергана Пенова – класен ръководител на Денислав.  

А Дени вярва, че съвсем скоро отново ще бъде в спортната зала. При приятелите си.

„Три месеца не трябва да ходя на тренировки. Цяло лято, а имам 4 състезания, които ми предстоят.  Спортът ми носи всичко. И много сила. И медали“, споделя той.  

„Имам нужда от помощ. От подкрепа на хората, знам, че има много хора, които помагат“, казва майката на Дени

Ако искате да помогнете на Денислав:

BG30UNCR70001506974652

УниКредит Булбанк 

BIC UNCRBGSF

Титуляр Гинка Николинова Борисова

В момента средствата могат да бъдат преведени на личната сметка на майката на Денислав. След празниците семейството ще открие и дарителска сметка.