ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бесарабско българче се бори с лечим тумор, търсят се 37 000 евро

Малкият Димитро е дискриминиран заради произхода си и фамилното име, алармират дарители

Общество
16:00 - 30 Август 2022
3768
ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бесарабско българче се бори с лечим тумор, търсят се 37 000 евро

Осемгодишно дете, бесарабско българче, се нуждае от немалко средства, за да бъде излекувано. Димитро се бори с тумор в главата, който му пречи да живее нормално, но заради произхода му дарители алармират, че той и семейството му са принудени да се справят и с дискриминация. Момченцето може да бъде лекувано в клиника в Япония, но за целта са необходими 37 хиляди евро, включително транспортните разходи до страната на изгряващото слънце. 

Ето какво пишат обаче дарители: 

"Детето е етнически българин, православен християнин. Но обществото ни е пълно с расисти и хора с предразсъдъци и не, не греша!

1:200 000 е вероятността това дете да има това рядко заболяване, а в детска възраст е още по-малко вероятно.

Шансовете да има нормален живот са огромни, туморът е доброкачествен и отстраним, операцията в отлична клиника в Япония ще струва едва 37 000 евро с всички пътувания и необходимости, доста разумна цена, явно японците имат морал, когато става въпрос за деца и за живот, не "надуват" цените.

Обаче не можем да съберем 3000 евро, какво остава за 37 000 евро, като имате предвид, че дарих 1300 лв., а голяма част от другите събрани пари са от приятели, но ето три дни споделяния, реклама, но резултатите са най-ниските в кампания на тази платформа, причините обсъдихме с хора от платформата, те са по-долу...

Защо не можем да ги съберем? Защото хората не даряват, а не даряват, защото детето е бесарабски българин, от Украйна, защото дето Дими, не е Димитър, а е Димитро, защото фамилията му звучи като мюсюлманска - Хаджиогло, при все, че майката и всички близки са силно вярващи православни християни". 

"Това е дете, просто дете, което може да живее или може да умре - решението и отговорността е на всички нас! Аз няма да се откажа, а Вие?", пита един от дарителите - Никола Рахнев, цитиран в социалната мрежа фейсбук. 

Повече информация как можете да помогнете на малкото момченце ще намерите ТУК