Звезда отнесе тройка на Острова

Спорт
11:26 - 11 Март 2022
1112
Звезда отнесе тройка на Острова

Само 2 часа след като Партизан падна позорно в Белград с 2:5 от Фейенорд в Лигата на конференциите, Цървена Звезда загуби с 0:3 гостуването си на Рейнджърс в мач от 1/8-финалите в Лига Европа и по този начин вгорчи още повече вечерта за сръбските отбори в евротурнирите. Точни за домакините на „Айброкс“ бяха Джеймс Таверниър, Алфредо Морелос и Леон Балогун. По този начин, реваншът на „Райко Митич“ в Белград ще бъде много тежък за момчетата на Деян Станкович.

Началато на мача в Глазгоу изобщо не предвещаваше какъв ще е крайният изход на срещата. В 3-ата минута на срещата гол на Александър Катай за гостите не бе зачетен заради засада.

Пет минути по-късно съдията Сердар Гозубуюк посочи бялата точка, след нарушение срещу Райън Кент. Зад топката застана Джеймс Тавърниър, който не сгреши и вдигна на крака хората по трибуните.

Само две минути по-късно обаче тази радост бе помрачена от Катай, който прати топката в межана на шотландците. И тук обаче, съдията не призна гола заради засада.

В 15-ата минута домакините удвоиха, като Алфредо Морелос направи добавка и със силен удар под гредата прати топката в мрежата.

Седем минути по-късно Райън Джак направи необмислено нарушение в наказателното поле на домакините и последва дузпа за „звездашите“. С изпълнението на дузпата се нагърби Катай, чийто удар обаче бе спасен от Алън Макгрегър.

До края на полувремето домакините продължиха да доминират, а с пропуски се отчетоха Райън Кент и Глен Камара.

Шест минути след началото на второто полувреме резултатът стана класически. След центриране на Тавърниър от ъглов удар, Леон Балогун скочи най-високо и с глава от точката на дузпата прати топката в мрежата.

В оставащото време от мача логично домакините се прибраха назад, докато Звезда опита да върне някой гол. Това обаче не се случи, като с пропуски се отчетоха Гуелор Канга, Александър Катай и Ел Фарду Бен Набуан.

В другия мач от Лига Европа Брага спечели с 2:0 домакинството си на Монако след попадения на Абел Руис и Витор Оливейра.