​​​​​​ Над 130 000 заявки за акредитации за мач на Аржентина!

Сблъсъкът с Панама ще е първият след световната титла

Новини
16:23 - 15 Март 2023
3799
​​​​​​Над 130 000 заявки за акредитации за мач на Аржентина!

През декември Аржентина спечели световната титла за първи път след 36 години чакане, третата в историята на "гаучосите", така че този месец те ще играят като настоящи шампиони за първи път и има такава лудница в страната, която не е спирала от 18 декември.

Вярвате или не, футболната федерация на Аржентина в момента е получила невероятните 131 537 искания за акредитация за мача срещу Панама на реновирания "Монументал" в Буенос Айрес, най-големият стадион в Южна Америка.

Освен всички аржентински медии, най-голям интерес към акредитиране за мача имат медии от Бразилия, Уругвай и Франция, като разбира се незаменими са най-големите европейски и американски медии.

Такъв интерес не е виждан никога в историята на футбола, а бройката надхвърля капацитета на стадиона, на който ще играят Лео Меси и съотборниците му, така че АФА има неимоверни проблеми с определянето на акредитираните медии.

Все още не е известно колко заявки за билети има, но няма да е изненада, ако се появи новина, че над милион души са искали да си купят билет за второто действие на празника по повод световната титла, след като пет милиона души излязоха по улиците на Буенос Айрес, за да празнуват с новите национални герои.