№1: Джоко грабна 8-ма титла на Australian Open

Звездата на корта победи Доминик Тийм в зрелищен двубой

Актуални новини
15:16 - 02 Февруари 2020
4480
№1: Джоко грабна 8-ма титла на Australian Open

Звездата на корта Новак Джокович спечели рекордна осма титла от Australian Open - нещо, което никой друг не е правил до момента. 32-годишният сърбин ликува на финала срещу Доминик Тийм в невероятно зрелище, продължило точно 4 часа. Джокович победи след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

Великият сърбин поведе след 6:4 в първия сет, после го сполетя около 20-минутен срив, за да позволи на опонента си да се откъсне напред в резултата след 4:6, 2:6. Един-единствен пробив в ключов момент материализираха завърналите се настроение и ритъм в играта на Ноле, който бе непоклатим и в решителния пети сет, за да затвори мача – 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

За Ноле това е 17-а титла от Големия шлем. Така той се доближи на три от рекордьора Роджър Федерер, който има 20, и е с две по-малко от Рафаел Надал (с 18). 26-годишният австриец Доминик Тийм пък днес направи неуспешен опит да спечели първия си трофей от Шлема.  

Благодарение на успеха в Мелбърн Джоко от утре се завръща на върха в световната ранглиста, измествайки от първата позиция Надал.

"Искам да благодаря на моето семейство и моя брат, който е тук.", обърна се към най-близките си тенисистът. 

След края на двубоя, той спомена и за смъртта на Коби Брайънт, когото нарече свой ментор. "Трябва са се држим един до друг, да се държим до семействата си.", призова тенис звездата.