10 000 -годишни рисунки на НЛО открити в Индия

Местни племена разказват легенди за малки хора от звездите

Мистика
20:27 - 25 Ноември 2022
8396
10 000-годишни рисунки на НЛО открити в Индия

Департаментът по археология в индийския щат Чатисгарх реши да потърси помощ от американските и индийските аерокосмически агенции. Целта е да се установи произхода на доста странните скални рисунки, открити в племенния регион Бастар, съобщава The Times of India.

Изследователите са най-изненадани, че рисунките, намерени в различни пещери в региона, имат много общо с външния вид, приписван на извънземни в научната фантастика или в разказите на очевидци, които твърдят, че са ги виждали. Местният археолог J. R. Bhagat казва, че скалните рисунки може да означават, че жителите на района в далечното минало са виждали или поне са си представяли същества, пристигнали от други планети.

Отделът по археология на Индия обаче няма експерти в тази област, така че се налага да се обърнат за помощ към чуждестранни експерти. Факт е, че сред местните племена легендата за „малките хора от звездите“ се предава от уста на уста. Тази история силно привлича вниманието на изследователите, защото много прилича на случаи на отвличане от извънземни.

Според легендата в древни времена е имало племе, което е идвало в този регион с летящи обекти, винаги вземайки със себе си един или двама жители от местните племена. Хората, които са били "отвличани", никога не са се връщали у дома. Тази легенда е напълно в съответствие с теориите, предполагащи контакти между праисторически хора и напреднала извънземна цивилизация.

Бхагат също така заявява, че в изображението фигурите със странна форма изглежда носят някакво оръжие. Те нямат много ясни или детайлни лица, по-точно нямат носове или уста. В някои пещерни рисунки се виждат скафандри или костюми.

Археологът отбелязва още, че човешкото въображение е много развито. Въпреки това, силната прилика на тези пещерни рисунки с изображения на извънземни, които са в популярната култура, изглежда най-малкото странно. Необходими са по-задълбочени изследвания.

Това не е първият път, когато изследователи откриват скални рисунки на хиляди години с хуманоидни фигури или предмети, наподобяващи съвременна технология. Например „хората-мравки“ от племето Хопи са едни от най-впечатляващите скални рисунки на извънземни същества.