11 км НЛО над Бразилия

Други 50 стряскат Южна Америка в майска нощ

Мистика
17:01 - 06 Юни 2023
6005
11 км НЛО над Бразилия

19 май 1986 г. - тази дата остава в историята на Бразилия като Нощта на НЛО. Тази нощ десетки неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са наблюдавани над няколко бразилски щата и дори над съседен Уругвай. Те са с различна големина и форма. Предизвикват учудване и страх сред хората. Официалната цифра, предоставена от бразилските власти, е 21 НЛО, но реалният брой на обектите, включително тези, видени в Уругвай, е около 50.

Обектите се движат с необичайна скорост. По това време няма самолети, способни да достигнат подобна бързина. Някои от НЛО-та са с невероятни размери. Официалните документи, описващи Нощта на НЛО, споменават като най-голям обект с дължина 90 метра. Други наблюдения в Бразилия споменават още по-големи размери.

10 дни след Нощта на НЛО жителите на град Сантос стават свидетели на наистина гигантско НЛО. Дължината му е невъзможно да се определи точно, тъй като обектът се простира от единия край на небето до другия.

Според радарите този обект също е забелязан в нощта на събитията и се оценява на около 11 километра дължина.

Дежурните диспечери отбелязват, че други, по-малки НЛО, са наблюдавани в различни точки в югоизточния регион на Бразилия. В един момент тези обекти се насочват към по-голямо НЛО в открито море, което може да ги е привлякло към себе си и след това изчезват с голяма скорост.

Години по-късно, на 26 април 2003 г., жителите на района Кампинас наблюдават гигантски летящ обект с кръгъл червеникав цвят. Този обект е с дължина приблизително 1500 метра и се движи с висока скорост, пресичайки региона и насочвайки се към град Сао Пауло. Освен това на 1 март 2004 г. се случва друг удивителен инцидент с колосални по размери НЛО.

Очевидци оценяват НЛО-то на 3700 метра.

То е забелязано на 46 километра южно от град Гояния в щата Гояс и остава в района около два часа. Формата му е на дъждовна капка и с бял цвят.

Радарите във военновъздушната база Анаполис засичат друго НЛО вдясно от първото. По военни оценки дължината му е около 10 километра и има полукръгла форма. Военен пилот, летящ над региона, потвърждава наличието на този обект, отбелязвайки, че в долната му част има три шипа и два източника на светлина в двата края. Всички тези събития оставят много въпроси и продължават да вълнуват умовете на изследователите и любителите на непознатото.