11 танкера с течен газ пристигат през Ревитуса през септември

Новини
20:05 - 17 Август 2022
4087
11 танкера с течен газ пристигат през Ревитуса през септември

11 танкера с втечнен природен газ се очакват през септември на терминала в Ревитуса край Атина. Това съобщава гръцкото бизнес издание „New money“, позовавайки се на „ДЕСФА“ - гръцкият оператор за пренос на газ и собственик на терминала. Съгласно графика - един кораб  ще бъде разтоварен следващия месец на Ревитуса за сметка на „Булгаргаз“. А друг е бил разтоварен преди дни.

Въз основа на окончателния месечен график за разтоварване на „ДЕСФА“, от 1 до 26 септември, на терминала за втечнен природен газ Ревитуса ще пристигнат общо 546 231 кубични метра втечнен природен газ. Част от него ще се изнася и за България, уточнява гръцкото бизнес издание „New money“.

По-конкретно, съгласно плана за разтоварване на терминала край Атина - на 8 септември, за сметка на „Булгаргаз“, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра втечнен природен  газ. Съгласно програмата на собственика на терминала, товарът ще може да бъде задържан в Ревитуса до 18 дни. Втечненият газ ще пристигне с танкера „QOGIR“, уточняват от гръцката държавна компания „ДЕСФА“.

Изданието „New money“ припомня и графика за текущия август по разтоварването на втечнен природен газ в Ревитуса. Съгласно него - на 13 август, за сметка на „Булгаргаз“, са пристигнали 96 012 кубични метра втечнен природен газ. Те са били докарани с танкера „OAK SPIRIT“.

Гръцкото издание отбелязва, че в сравнение с очакваните този септември 11 танкера на Ревитуса, миналата година за същия период те са били само 3, а по-миналата - 5.