16-годишната дъщеря на Дими от "Сленг" запя хитовете му

Култура
13:39 - 22 Февруари 2019
2417
16-годишната дъщеря на Дими от "Сленг" запя хитовете му

16-годишната дъщеря на музиканта "Дими" от Сленг - Дара, за първи път ще запее хитовете на баща си. Младата звезда от "Гласът на България" е включена в проекта Slang by Dara Ekimova заедно с четирима талантливи музиканти. 

Най-младият от тях е барабанистът Ники, на 22 години, модел на Ивет Фешън.

Дими загина на място преди 10 години с мотора си на магистрала "Хемус". Сега Дара иска да възроди хитовете на татко си.      

Година след участието й в „Гласът на България”, младата изпълнителка получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо да бъде вокалист на Трибют на група Сленг. Именно в най-гледаното музикално реалити, китаристът и вокалист Светльо чува Дара за първи път.

„Една вечер, в предаването "Гласът на България" чух Дара да пее и усетих, че искам, един ден, да бъда редом с нея на сцената.” – споделя музикантът. Пианистът Стенли и колегата му, от години изпълняват топ-хитовете „Мой свят” и „Синьо” и са убедени, че именно наследничката на Дими трябва да ги запее. Специално заради момичето е направен нов аранжимент на един от най-големите му хитове - „Мой свят”.

Дара ще изпълни за пръв път. „След хиляди години сън”, част от първия студиен албум на групата – „Синьо”, чийто автор е Дими ще прозвучи отново на клубна сцена в съвременен аранжимент. Ще прозвучи и хитът "Остани". 

Към новата група се присъединяват Иван Попов -китара, Николай Николаев –барабани, Илия Ранков – бас китара. Страстта и любовта към музиката така увличат професионалистите, че заедно с Дара решават да включат и кавъри на световно известни хитове, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-е години, когато групата беше в апогея си. Така в листата влизат Hit the road Jack на Рей Чарлз, вечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на Тото – фаворити на самия Дими.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova е в петък, на 22-и март в пиано-бар Витоша Лайв Клуб, в парк-хотел Витоша. „Изпълнена съм с вдъхновение и вълнение, смесени с притеснение. Много бих искала да се посъветвам с татко, да знам какво мисли за проекта, да изберем заедно песните. Обичам музиката му и чак сега осъзнавам колко богата и красива е. Когато бях по-малка не си давах сметка затова. Смятах, че не е достатъчно модерна и не пасва на това, което младите харесват днес.”, не скри Дара.