17 г. килия за „Черната вдовица” от Бургас

Окръжният съд призна Веселина Гинева за виновна по най-тежкото обвинение – убийство заради бездействие

Новини
13:40 - 21 Ноември 2019
2151
17 г. килия за „Черната вдовица” от Бургас

Бургазлийката Веселина Гинева, наричана още „Черната вдовица“, измъчвала близо година бившия си съпруг, заключвайки го в стая и изоставяйки го гладен, жаден и без лекарства, получи ефективна присъда от 17 години.

Това реши днес състав на Бургаския окръжен съд с председател съдия Яни Гайдурлиев, който вчера изслуша пледоарите на държавното обвинение и защитата. Мярката й за неотклонение също бе сменена в най-тежката „задържане под стража“, което я изпраща директно в Сливенския затвор, съобщи „Флагман”.

Присъдата, която Гинева получи, е само с една година по-кратка от поисканата от прокурор Ангел Георгиев вчера, а опитите на защитата да изтъкне, че обвиняемата е виновна само за измама към НОИ, се оказаха безплодни.

Дори и прочувственият монолог на Веселина Гинева, с който нарече България „концлагер“, не бе достатъчен да промени мнението на съда, изправен пред огромен брой факти по случая. Дългата пледоария на държавното обвинение вчера, с която прокурор Георгиев на практика припомни всичко за случая пред съда, подкрепена с доказателствени материали, се оказа повече от достатъчно да се достигне до справедливо наказание.

Вероятно обаче защитата й ще обжалва, тъй като адвокат Веселина Василева е съгласна само с едно от трите обвинения – Гинева не се призна за виновна в причиняването на смъртта на мъжа си заради бездействие, както и за това, че го е задържала противозаконно заключен в стая.