17-годишен блъсна дете и избяга

Бащата опитал да поеме вината, но спътникът на неправоспособния водач го издаде

Новини
22:47 - 05 Август 2020
1795
17-годишен блъсна дете и избяга

17-годишен блъсна 3-годишно дете, избяга, баща му опита да поеме вината, но спътникът на неправоспособния водач го издаде. Тежката катастрофа стана на 1 август в Червен бряг.

Около 10,30 ч в събота 3-годишният Мартин си играел на тротоара на ул. “Християнска” пред дома си. Тогава две коли, идващи от центъра на града, се движели бързо по улицата.

Докато вторият баща на детето викал по тях да намалят, видял как Мартин изхвърча във въздуха, разказа пастрокът пред Нова тв. Колата, която ударила момчето, въобще не спряла.

Мъжът веднага се затичал, решил, че детето е починало. Вдигнал го и го разтръскал, а малчуганът изкашлял кръв. Веднага викнал линейка, която откарала детето в болницата в Плевен, съобщава Нова тв.

След минути на място се върнала същата кола - “Опел Вектра”, шофирана от мъж на около 50 години. Той твърдял, че е бил зад волана и предложил на семейството помощ. Пастрокът обаче бил категоричен, че вектрата била карана от младеж.

След кратко издирване от МВР го открили - момче на 17 г., син на мъжа, който твърдял, че е карал. Изпробвали го за алкохол и дрога, пробите били отрицателни. Направени са му и кръвни тестове, резултатите се чакат.

По това време детето било в реанимацията в болницата в Плевен. Направили му операция, било на командно дишане. От вторник малчуганът вече се подобрява и е преместен в клиниката по уши, нос, гърло.

И докато бащата твърдял, че той е карал, от МВР открили, че 17-годишният младеж е бил със спътник в колата. Той е заявил, че именно момчето е карало. Младежът няма книжка.

Бащата не е разпитван по досъдебното производство и затова няма да бъде подведен под отговорност за лъжесвидетелстване. Възможно е обаче да бъде обвинен, че е дал ключовете от колата на неправоспособния си син. Младежът все още не е обвинен за катастрофата, но от прокуратурата казаха, че това е въпрос на време. Разследването се води за нанасяне на средна телесна повреда.