27-годишен с "Мерцедес" пробва да избяга от полицията и не успя

Мъжът е задържан пред ресторант в Слънчев бряг

Новини
08:54 - 29 Септември 2020
628
27-годишен с "Мерцедес" пробва да избяга от полицията и не успя

Мъж е задържан в Слънчев бряг след преследване с полицията. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. На 28 септември т.г. около 03.20 часа на главната алея до спирка "Палма" в Слънчев бряг, служители от Районно управление - Несебър подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил "Мерцедес", със старозагорска регистрация, движещ се в посока Несебър.

Водачът на автомобила не се подчинил на полицейските разпореждания и продължил движението си, като е спрян до входа на ресторант "Кондор". Установено е, че автомобила е шофиран от 27 годишен старозагорец. Водачът е тестван за употреба на алкохол (дрегерът отчел - 1,93 промила).

Старозагорецът е отведен за вземане на кръвна проба за химически анализ, като при слизане от служебния автомобил пред входа на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър (след като са му свалени помощните средства (белезниците)), побягнал в посока ул. "Иван Вазов".

След кратко преследване и възпроизведени изстрели със стоп-патрони със служебното оръжие във въздуха, старозагорецът е задържан в близост до хотел "Виго". По случая е образувано е бързо производство.