2800 искат да чистят Търговище преди Великден

Общината е осигурила ръкавици и чували за акцията

Новини
17:47 - 03 Април 2019
1516
2800 искат да чистят Търговище преди Великден

Над 2800 души са заявили участие до момента в кампанията за почистване на града и населените места преди Великден, която община Търговище организира в периода 8-22 април. Това обяви на пресконференция в местната администрация днес кметът Дарин Димитров, заедно с представители на общината.

"Апелираме всички съграждани да участват в почистването, за да се погрижим заедно за по-приветливия вид на града и селата ни", призова Димитров. В периода на кампанията общината организира събиране и транспортиране на стари мебели, домакински стъкла и растителни отпадъци, информира БТА.

Девет пенсионерски клуба, 20 училища и градини от града и селата са заявили участие в почистването, допълни секретарят на общината Христалина Халачева. "Очакваме 250 от възрастните ни съграждани да се включат в кампанията. Искам специално да им благодаря, че винаги откликват на нашите инициативи и подкрепят кампаниите ни", каза Халачева.

Кампанията е отворена за всички учебни заведения, организации, фирми, граждани. Община Търговище е осигурила 1000 чувала и 5000 ръкавици, като има готовност за допълване на бройките. Желаещите могат да ги получат на 4 и 5 април в стая 18 /на първия етаж на общината/.

В Търговище за първи път се обявява двуседмична кампания, за да се даде възможност на повече граждани, фирми и институции да участват в нея. Общината е на разположение за нужното съдействие.