4 години затвор за 19-годишен шофьор, убил трима край Ловеч

Топ
11:16 - 18 Ноември 2021
1903
4 години затвор за 19-годишен шофьор, убил трима край Ловеч

Окръжен съд - Ловеч наложи 4 години лишаване от свобода за 19-годишен водач, предизвикал пътнотранспортно произшествие с трима загинали и един ранен, по обвинение на Окръжна прокуратура-Ловеч. Това съобщиха от държавното обвинение.

Л.И. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Ловеч за това, че на 17.02.2019 г. около 16,55 часа на третокласен път между плевенското село Радомирци и Луковит при управление на фолксваген "Голф" нарушил правилата за движение и движейки се със скорост от 118 км/ч в условията на независимо съпричиняване с пострадалия П. Д. (водач на нисан "Кашкай", който пътувал пред обвиняемия и предприел маневра обратен завой), по непредпазливост причинил смъртта на три лица и една тежка и две средни телесни повреди на друго лице.

Делото в Окръжен съд-Ловеч е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. На подсъдимия е наложено наказание от шест години лишаване от свобода, което съдът, е намалил с една трета, като е наложил наказание четири години лишаване от свобода при общ режим. Л.И. е лишен и от право да управлява МПС за срок от четири години.

След разглеждане на делото от Апелативен съд-Велико Търново и от Върховен касационен съд присъдата е потвърдена.

ВКС приема, че наложеното наказание е достатъчно строго при конкретните обстоятелства по делото и с оглед младата възраст и личностен профил на дееца, който е неосъждан.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.