4 пъти повече пациенти чакат по 12 часа за спешна помощ

Проучването засяга проблема в Уелс

Здраве
08:35 - 21 Юли 2019
2188
4 пъти повече пациенти чакат по 12 часа за спешна помощ

Броят на пациентите, чакащи повече от 12 часа в болничните отделения за спешна помощ, е четири пъти по-голям от този преди пет години, показва ново проучване в сектора на здравеопазването, съобщи Би Би Си.

Почти 28 000 пациенти в Уелс са се сблъскали с най-дълго чакане  в спешно отделение през първите шест месеца на 2019 г.

Министърът на здравеопазването Вон Гетинг заяви, че миналия месец са намалели 12-часовите паузи, но той очаква здравните комисии да постигнат по-добри резултати. Целта е нито един пациент да не изчаква повече от 12 часа, за да бъде лекуван, преместен или освободен от лечебното заведение.

Данните, публикувани от Статистиката на Уелс и Службата за информационни услуги на NHS-Уелс, показват постоянен ръст на пациентите през последните пет години, чакащи повече от 12 часа в спешно отделение. Миналия месец повече от 4 000 пациенти са имали дълго чакане в болница.

Д-р Джо Мауър, вицепрезидент на Кралския колеж по спешна медицина в Уелс, казва: „Днешните данни показват, че лошото представяне е целогодишна реалност в Уелс“.

Министърът на здравеопазването заяви, че общият брой на пациентите, посещаващи спешни отделения, е преминал 520 000 в средата на годината.

„През миналия месец по-малко пациенти са чакали повече от 12 часа в отделенията за спешна помощ за приемане в болница, в сравнение с май месец, а забавените трансфери на грижи са намалели с 3% спрямо същия период на миналата година. Въпреки това очаквам здравните съвети да работят с местните власти, за да постигнат по-добро представяне“, допълни здравният министър.