49 акта след 500 проверки на строежите в София

Общество
12:36 - 05 Април 2023
1006
49 акта след 500 проверки на строежите в София

Над 500 проверки на строителни обекти са направени от екипите на Столичния инспекторат през март, съобщават оттам на своя сайт.

Инспекторите са извършили 505 проверки и са съставили 43 акта, от които 11 на физически лица и 32 на строителни фирми, а още 60 фирми са в процедура по съставяне на актове с изпратени покани.

Основните нарушения са за липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение. Обектите с най-голям дял нарушения са в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“ и др. Проверките са част от мерките за опазване на чистотата на територията на столицата.

През февруари екипите на Столичния инспекторат направиха над 400 проверки на строителни обекти с цел контрол за спазване на изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на града.

Като резултат от инспекциите са съставени 49 акта, от които 14 на физически лица и 35 на строителни фирми, за нарушения като липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Обектите с най- голям дял нарушения са в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“.