5 суперхрани , задължителни за хората над 40  

Наблегнете на орехи, броколи и авокадо, ако ЕГН-то набъбне

Здраве
13:00 - 16 Март 2019
1917
5 суперхрани, задължителни за хората над 40
 

Учените са доказали, че определени групи храни са способни да забавят процеса на остаряване и да понижат риска от развитие на различни болести. В хода на изследване диетолози са установили, че най-опасната възраст за мъжката и женската фигура е 40-ата. Ето тези пет суперхрани е важно да включат в менюто си хората, са надхвърлили 40-те:

  1. Орехи

Понижават риска от развитие на рак на гърдата и остеопороза. За мъжете тази ядка е незаменима, тъй като консумацията й понижава риска от простатит и влияе положително върху мъжката полова система. Орехите заздравяват костите. Тази ядка подобрява работата на мозъка, стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и нормализа метаболизма.

  1. Боровинка

Тя е мощен антиоксидант. Помага за справяне с преждевременното остаряване, подобрява състоянието на кожата и понижава риска от сърдечни болести. Подобрява паметта.

  1. Броколи

Те са източник на фибри, фолиева киселина, витамини С и А и калций. Този зеленчук потушава възпаленията на дебелото черво и понижава заболеваемостта от рак. В частност е доказано, че броколите защитават лигавицата на червата, помагат за укрепване на имунната система и поддържат баланса на чревната флора.

  1. Авокадо

Съдържа не само въглехидрати, но и голямо количество полезни мазнини. Резултатите от различни научни изследвания свидетелстват, че редовната консумация на авокадо избавя от излишни килограми, предотвратява различни онкоболести и понижава нивото на лошия холестерол. Тъй като плода е много калоричен, не яжте повече от един на ден.

  1. Спанак

Спанакът е мощен антиоксидант, а също така притежава противовъзпалителни свойства и съдържа истинско богатство от витамини. Благодарение на консумацията на спанак ще поддържате добро зрението и костите си. Ще предотвратите различни видове рак и възпалителни заболявания, включително артрит.