52 163 дози поставиха в Добричко

Новини
20:45 - 21 Септември 2021
2337
52 163 дози поставиха в Добричко

Медицински център „ВиваФеникс“-Добрич, и общопрактикумащият лекар д-р Евгени Чобанов от Каварна са отличени с грамоти от Министерство на здравеопазването за висок професионален ангажимент, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания срещу Covid-19.

На кратка церемония в областната управа в Добрич грамотите им бяха връчени от д-р Николинка Минчева, зам.-директор на Регионалната здравна инспекция-Добрич. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров Кацаров е издал заповед за отличаването на 20 септември.
„Имайте вяра в науката и се ваксинирайте!“ - призова зам.-областният управител Галин Господинов.

В медицинския център “Вива“ и изнесения му кабинет са се ваксинирали 4852 души, а при д-р Чобанов - 1163-ма.
„В област Добрич до днес са поставени 52 163 дози от всички видове налични ваксини. Областта е сред малкото на брой в страната с по-слаба заболеваемост през последните месеци, въпреки активния туристически сезон и завръщането за лятото на работещите в чужбина” – каза д-р Минчева. „19,2% от населението на областта се е имунизирало срещу КОВИД-19. 271 деца от 12 до 17 години са си поставили ваксина и 110 души над 90 години. Най възрастният ваксинирал се е жена е на 99 години от Добрич” – добави тя.

Двамата съуправители на център“Вива” - д-р Недко Велков и д-р Искрен Димитров, благодариха за признанието и изтъкнаха, че успехът им се дължи най-вече на изнесения кабинет в центъра на града, както и на ангажираността на двадесетина души в процеса.

Д-р Евгени Чобанов е постигнал резултата като общо практикуващ лекар. Той е и управител на Медицински център-Каварна, но споделя, че като личен лекар дължи резултатите си най-вече на доверието на пациентите и на постоянния диалог с тях по време на пандемията.