57 куршума изстреляни срещу „самоубиеца” Чане

Актуални новини
16:49 - 30 Май 2019
7877
57 куршума изстреляни срещу „самоубиеца” Чане

Точно 57 куршума за изстреляни срещу „самоубиеца” Стоян Зайков – Чане при спецоперацията по неговото залавяне край Горна Баня. Новината сподели с Lupa.bg високопоставен източник от МВР, изнервен от тиражираните информации покрай издирването на убиеца, продължило 20 дни.

Според версията на Вътрешното министерство, оповестена от шефа на СДВР старши комисар Николай Спасов в ефира на БНТ, по време на атака срещу Чане не е употребявано оръжие или физическа сила. Убиецът на Милена Шишкова, виждайки, че няма как да се измъкне, се самоубил със самоделка 12-и калибър.

Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е човекът, който пръв е забелязал издирвания Стоян Зайков, предаде БНР. Заедно със свой колега униформените се опитали да задържат беглеца, който, по думите им е открил стрелба.

„Когато го заграждат, се чуват изстрели. Незабавно бяха сформирани екипи и са насочени към мястото, като е имало и изстрели, които са били предупредителни. Спрямо Зайков не е употребявано оръжие или физическа сила. Раната му е в тялото, в торса”, даде подробности полицай №1 на София.

„При акцията служителите на МВР за изстреляли към Чане 57 куршума. Досега никъде не се спомена, че при атаката срещу килъра участваха и тараните от екип „Кобра”, които, забележете, използват израелско оръжие 12-и калибър... Освен това в екшъна се включиха гранични полицаи и спецченгета от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)”, внесе яснота информаторът на Lupa.bg. „През цялото време Стоян Зайков отвръщаше на стрелбата, в противен случай униформените не биха използвали оръжие”, подчерта топ ченгето.

По думите му случаят напомня много на мистерията около смъртта на един от заподозрените за убийството на Мирослава Николова от Перник – 36-годишният Стойчо Стоев – Чочо.

Мъжът познавал добре жертвата и семейството ѝ, известно време дори бил шофьор на Борислав, приятелят на сестрата на убитото момиче - Елеонора. Именно изнудване на Борислав, който получил голямо наследство, е мотивът за похищението, завършило трагично

След задържането Чочо направил пълни самопризнания за извършеното убийство. След намирането на тялото на Мирослава Чочо бил отведен от полицията в дома си на улица „Тунджа” в Перник за повторен оглед, където той се самоубил с укривано в тоалетната лично оръжие.

Началникът на полицията тогава уточни, че мъжът не се е застрелял с пистолет на полицая, който го е придружавал: „Полицаите, които е трябвало да извършат обиска, влезли заедно с него в жилището. Той помолил да отиде до тоалетната, влязъл в малко помещение с белезници на ръцете отпред, където явно е имало укрит пистолет и се прострелял смъртоносно с един изстрел”.