6 г. затвор за убийство на пешеходна пътека

Новини
16:25 - 26 Май 2020
2099
6 г. затвор за убийство на пешеходна пътека

Окръжният съд в Сливен призна за виновен и осъди на 6 години "лишаване от свобода" 28-годишния Георги М. от село Тополчане, който през октомври м.г. блъсна и уби на пешеходна пътека в Сливен 16-годишно момиче, съобщиха от прокуратурата. 

Тежкият инцидент стана на 6 октомври на кръстовището между булевардите "Бургаско шосе" и "Илинденско въстание" в града под Сините камъни.

Ученичката загина на място, а по време на разследването бе установено, че подсъдимият е управлявал лекия автомобил "Алфа Ромео" с превишена скорост от 71 км/ч, а максимално позволената за този участък от пътя е била 50 км/ч. След удара, Георги М. е избягал от местопроизшествието. Бил е установен на по-късен етап, след предприети от служителите на полицията в Сливен незабавни издирвателни действия.

Резултатите от назначени по делото експертизи показват, че младият мъж е управлявал автомобила след употреба на канабис и с 2.15 промила алкохол в кръвта.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство, след като подсъдимият се е признал за виновен. По закон, при съкратен процес магистратите са длъжни да намалят наказанието с една трета.

На Георги М. е наложено и наказание "лишаване от право да управлява МПС" за срок от 9 години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.